Değerli Velilerimiz

Gelişen ve hızla değişen dünyada çocuklarımızın geleceğini inşa etmek adına çok ciddi çabalar sarf edip, mücadeleler veriyoruz. Ve bu süre çok hızlı akıp geçiyor. Özellikle 3 – 6 ve 6 – 10 yaş aralığı çocuklarımızın geleceğinin çok küçük yaşlardan itibaren şekillendiği ve ileriki 30 yılın tohumlarının atıldığı bir dönem.

Buradan hareket Cesaretli-Özgüvenli-Farkındalık sahibi bireyler yetiştirmek adına Otel Konseptli, Veli Odaklı, Ambalaja Önem Veren okullardan ziyade; Ekoloji ve Permakültüre Önem Veren, Sonuç Değil-Süreç Odaklı, Yağmurdan Islandığında Korkmayan Çocuklar Yetiştiren, Özgüvenin Akademik ve Sosyal Başarıda En Önemli Kriter Olduğunu Bilen, Aldığı Yüksek Akademik Notların Yanında Paylaşmayı da Bilen Çocuklar Yetiştiren, Her Yıl Değişen Sınav Sisteminde Uyguladığı Alternatif Eğitim Modeli İle Çocuklarını Kaygı, Stres, Endişe Yaşamadan Başarıya Ulaştıkları, Tükettiklerinin %15 ini kendileri yetiştiren ve bu ülkenin geleceğine Sanatta, Sporda, Siyasette, Bilimde yön verecek mutlu çocuklar yetiştirmek adına bu okulu ve bu modeli Türkiye’de hayata geçirmiş bulunmaktayız.

Okulumuza yaptıracağınız öğrenci kaydınızla birlikte asında yaşam modelinizin de yavaş yavaş değiştiği bir yaklaşıma aile olarak sizlerde ulaşacaksınız.

Özellikle  şehrin sıkıştırılmış yaşam modelinden çocuklarını özgürlüklerle buluşturarak, onların en önemli hazineleri olan hayal

güçlerini törpülemeyen bir yaklaşım ve ortamla eğitim hayatlarına devam etmeleri isteyen ailelere kapılarımız ve gönlümüz sonuna kadar açık.

Bu noktada en son 2018 de yapılan PİSA (Uluslararası Eğitim Değerlendirme Testi)  sınav sonuçlarında Türkiye okuduğunu anlamada 50. sırada yer alırken matematikte 49, fende ise 52. olmuştu. Bunun üzerine Türkiye’de ezbere dayalı sistemden çıkıp okuduğunu anlamanın öncelikli olduğu sanat, spor ve sosyal aktivitelerinde fen, matematik, Türkçe kadar önemli olduğu bir sisteme geçmeye başladı. Sınav sistemimizin en son geldiği noktada matematik sorularımız dahi Türkçe paragraf soruları gibi dört işlemden ziyade önce okuduğunu anlama sonra matematiksel işlemlerin gerçekleştirilmesi şeklinde ilerliyor.

Birde Türkiye ve Sınav Gerçeği var, peki çocuklarımız bu sınavlarda nasıl başarılı olacak sorusunu soran velilerimize verilecek cevap önemli.

Cesaret ve özgüven sahibi çocuklarımız sınıflarında ve sosyal hayatlarında çok daha aktif, üretken ve iletişimi güçlü bireyler haline geliyor. Böylece 45  dakikalık bir dersin genel maksimum performansı 15 dakika olmak yerine aktif ve verimli şekilde 45 dakika ders yapıyorlar ve teneffüs bile çocuklar için öğrenmenin pekiştiği alanlar ve zamanlar haline geliyor.

İşte tam bu noktada gerçek akademik başarının sosyal, sanatsal, bilişsel, ruhsal olarak doyuma ulaşmış bir bireyde ortaya çıktığını görüyoruz.

İşte biz Orman Okulu olarak tam bu noktadan hareket ederek, zorlu bir yamaçtan pes etmeden çıkmayı öğrenen çocuğumuzun, karşısına çıkan uzun paragraflı matematik sorusu karşısında sergilediği rahat ve özgüvenli yaklaşım sayesinde rahatlıkla başarıya ulaştığını görebiliyoruz. Yada doğada gerçek bir ormanda karşılaştığı sorunlara, eldeki kısıtlı kaynakla ile üretmeyi başardığı çözüm yollarını, karşısına çıkan fen sorularına yine stres yapmadan farklı çözüm tekniklerini uygulayarak çözebildiğini görmekteyiz.

Tüm bunlardan hareketle Dünyada ve ülkemizde pek çok ilkokul, sınıflarını bilgisayarlarla donatma konusunda acele edip bu konuda birbiriyle yarışa dursun, teknolojinin ana vatanı Silikon Vadisi’nin göbeğinde E-Bay, Google, Apple, Yahoo ve Hewlett-Packard gibi teknoloji devlerinin çocuklarını göndermeyi tercih ettikleri bir okul, kendini teknolojiden tamamen arındırmayı seçiyor. Bu okul, Waldorf School of the Peninsula.

Bu okulda hiç teknoloji yok. Bilgisayar ekranı ya da akıllı tahtalar yerine eski karatahtalar, tebeşirler, kağıt ve kalem var. Öğrenmenin diğer temel malzemeleri ise örgü ve dikiş iğneleri ve bazen de çamur. Bunun dışında bolca oyun odaklı öğrenme ve hikaye anlatma var.

İşte tüm bunları ve çok daha fazlasını yaşamaya Türkiye’nin ilk Orman Okulu’na sizleri davet ediyoruz.

Cesaretle – Özgüvenli – Farkındalık Sahibi – Mutlu – Sağlıklı Çocuklar Yetiştirmek için buradayız.

Murat TONBUL
Orman Okulu Eğitim Kurumları
Genel Müdürü