Amaç
Yangın aydınlatması, almamız gereken yaklaşımı etkileyen malzemeler, hava durumu ve diğer birçok faktörle birlikte, tüm dış mekan becerileri arasında belki de en incelikli olanıdır. Aletlerde olduğu gibi, yangın aydınlatması da yalnızca orman okulu alanındaki öğrencileri tanıdıktan sonra (Temel Değerlendirme) değil, aynı zamanda o alan için bir yönetim ve duyarlılık duygusu olduğunu fark ettiğinizde tanıtılacak bir şeydir.
Aşağıda, malzeme toplama, ateşinizi düzenleme ve ardından yakma ve farklı efektler yaratmak için kaynaklarınızı ateş üzerinde nasıl düzenleyeceğiniz konusunda sizi yönlendiren bir dizi video bulacaksınız.
Yangın aydınlatmasını keşfetmeye başladığınızda, aşağıdakileri kullanmayı ve her zaman yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Pozisyona Saygı – Bir dizinizin üzerinde durarak yerle üç temas noktanız olsun. Bu, yangına doğru düşmeyi önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda yangından hızla geriye doğru hareket edebilmek için bir konum sağlar.
Isıya Dayanıklı Eldiven – Öğrencilerinize bağlı olarak, ateş boyunca ısıya dayanıklı bir eldiveni tanıtabilir ve kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, yangın kendiliğinden yerleştiğinde eldiveni kullanmaya başlayabilirsiniz. Buradaki vurgu, hem öğrencilerin refahı hem de yangınların etrafındaki riskleri fark etme ve yönlendirme becerileri üzerinde olmalı ve aynı zamanda öz düzenleme, empati ve takım çalışması yoluyla bütünsel gelişim fırsatları sağlamalıdır.
Yanık Kiti – Acil tıbbi bakım gerektirecek ciddi yanıklar için yakınınızda kaliteli su bazlı yanık kiti bulunduğundan emin olun.
Su Kasesi – Açık bir su kasesi, malzemeleri tutarken yanık almaları durumunda ellerimizi suya sokmamızı sağlar. Ellerimizi ateşle sürekli kullandığımız için, küçük bir yanık alma olasılığı en yüksek olanlardır. Elinizi suya soktuğunuzda soğumaya yardımcı olmak için elinizi suyun içinde hareket ettirmeye devam etmelisiniz.
Yangın Battaniyesi – Giysilerin alev alması durumunda ve diğer malzemelerin yangının yayılmasına izin vermesi durumunda kullanılır, yangın battaniyesi alevleri boğmamızı ve yangını hızlı ve verimli bir şekilde söndürmemizi sağlar.
Kanıt
Gösterir;
• Arazi sahibi ile geçici veya kalıcı bir yangın yeri oluşturmak için düzenlemeler yapın.
• Bir ateş çukuru oluşturun.
• Uygun malzemeleri toplayın.
• Ateş çeliği ile ateş yakın ve en az 10 dakika yanık halde tutun (video kanıtı).
• Bir Orman Okulu programına yangın aydınlatmasını nasıl ve neden ekleyeceğinizi açıklayın.
Lütfen ;