Amaç
“En genel düzeyde, bütünsel eğitimi diğer eğitim biçimlerinden ayıran şey, hedefleri, deneyimsel öğrenmeye verdiği önem ve öğrenme ortamındaki ilişkilere ve birincil insani değerlere verdiği önemdir.” Robin Ann Martin (2003)
Giriş bölümünde belirtildiği gibi, Orman Okullarının ana odak noktalarından biri, doğal bir ortamda öğrenme için bir bağlam olarak deneyimler sağlayarak, çok yönlü ve sağlam bir şekilde yeteneklerin, özelliklerin ve yaklaşımların geliştirilmesine yardımcı olmaktır.
Emerson, Alcott, Pestalozzi, Frobel ve Rousseau’dan Steiner, Parker, Montessori, Dewey ve Freire gibi daha yeni savunuculara kadar çok çeşitli etkilerle bütünsel gelişim, zengin ve çeşitli bir çalışma alanıdır.
Bütünsel gelişim, bir kişinin derinliğini ve genişliğini tanımak ve ona katmanlar ve değişen birey olarak saygı duymakla ilgilidir. Amacımız, öncelikle o öğrencinin niteliklerini (ilk 6 haftalık temel değerlendirme sırasında) tanımak, ardından planlamamız ve yeni fikirlerin ve deneyimlerin ve öğrenme topluluğunun tanıtılması yoluyla öğrenenlerin güven ve dayanıklılık kazanmalarını destekleme fırsatları sağladığını fark etmektir. bu alanları, hayatlarında kendilerine fayda sağlayacak yeni alanları işbirliği içinde keşfederken.
SPICES modelini kullanarak bireyi oluşturan alanları 5’e ayırabiliriz;
Bütüncül gelişim, çok sayıda etkileşime, deneyime, öğrenme bağlamına ve zorlukların gerçekleşmesine izin veren, öğrenen tarafından yönlendirilen zengin bir ortam olduğunda tam olarak gerçekleşir ve böylece basit bir şekilde temel değerlendirmemiz sırasında hedeflenen deneyimler sağlayabiliriz. Öğrenme Topluluğu deneyimi geliştirilecek ve bilinçli olarak bütünsel gelişim değerine sahip öğrenme deneyimleri sağlayacak, öğrenenler için öğrenme deneyiminin gerçek sahipliğine giden yolculuğun bir aşaması ve bu deneyimlerin gelişimleri üzerinde derinden etkili değişikliklere sahip olması.
Unutmayın, Orman Okullarının amacı etkinlik sağlamak değil, deneyimlerini paylaşmak ve programın ötesinde kalıcı bir fayda elde etmelerini sağlamaktır.
Orman Okullarında deneyimleri tanıtırken şu nedenlerle yapıyoruz;
Odak noktasının “etkinlik” değil, öğrenenler olduğunu kabul ederken, tanıttığımız şeyde öğrencilerin tercihlerini ve yeteneklerini dikkate almalıyız. Keşfetmek istedikleri şeyler konusunda da empati sahibi olmamız gerekir, çünkü bundan yola çıkarak, kendi içsel motivasyonları olan keşfetme ve keşfetme istekleriyle yönlendirilen doğal öğrenme fırsatlarını nasıl yaratacağınızı anlayabilirsiniz.