Eğitim İşleyişi

Orman Okulları yolculuğunda ihtiyaç duyacağınız nitelikler bu eğitim sürecinde sizlere kazandırılmaya çalışılacaktır. Hazır kalıplar, hazır programlar, hazır şablonlardan ziyade; her bölgede, her çocuk grubuyla orman okulu seansları gerçekleştirebileceğiniz bir donanıma sahip olmanızı istiyoruz.

Bunun için bu eğitim sürecinin bitmesiyle birlikte yeni bir başlangıç bizleri beklemektedir.

Eğitim sürecimiz Çevrimiçi, Çevrimdışı ve Yüz yüze Uygulama şeklinde gerçekleştirilecek olup süreç içerisinde hiçbir eksiklik kalmasını istemiyoruz.

Temel hedefimiz çalışacağımız çocuk grubu için en iyi öğrenme ve gelişim süreci oluşturmakla birlikte, çocukların bu öğrenme ve gelişim sürecinde eşsiz ve deneyim yaşamaları sağlamaktır.

Tüm bunları gerçekleştirebilmemiz için

Zaman Çizelgesi
Tüm bunları gerçekleştirmeniz için bu yolculuğa zaman ayırmalı ve her ayrıntıyı dikkatle özümsemeli ve bir çalışma ritüeli oluşturmalısınız. Eğitim süresince eğitim bitiminden itibaren düzenli olarak doğada bulunmanızı ve gözlem yaparak çalışmaklarınızı pekiştirmenizi öneririz.

Taahhüt
Orman Okullarında sistemi, felsefeyi, kuralları, gözlem sürecini, risk analizlerini ve daha bir çok konuda yetkinlik kazanmanız için maksimum 12 ay boyunca yaklaşık 120 saat zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. Bunu kişisel gelişiminizin bir parçası olarak görmeniz ve kendi geleceğinizede yatırım yapmanızı öneririz.