Mevcut ve tarihi ormanlık yönetim tekniklerinin kendi lokasyonunda sürdürülebilirliğini açıklar.

Amaç

• Sürdürülebilir ormanlık yönetim tekniklerini anlamak
  • Bu tekniklerin yerel ve/veya bölgesel kullanımını anlamak
  • Bu tekniklerin tarihini ve modern önemini anlamak.
  • Hem güncel hem de tarihi teknikleri anlamak

Yüzyıllar boyunca, bazıları diğerlerinden daha sürdürülebilir olan çok çeşitli ormanlık yönetim teknikleri kullanılmıştır. Ormanlık bir anlamda sürdürülebilir bir şekilde çalışarak “doğal kaynakların tükenmesini önleyerek ekolojik dengeyi koruyoruz”.

Yerel, bölgesel veya ulusal düzeyde kullanılmış (en az 2) hem modern hem de tarihi farklı ormanlık alan yönetimi tekniklerini keşfedecek ve bunların bu sürdürülebilirlik fikriyle nasıl ilişkili olduğunu açıklayacaksınız. Bu, özel, bölgesel veya endüstriyel ölçekte gerçekleşiyor olabilir.

örnekler

Tarihi – Baltalık
Çeşitli boyutlarda ağaç direkler şeklinde ürünler oluşturan bir yönetim tekniğidir. Bazı ağaç türleri, bir kütük veya köklerine kadar kesildikten sonra (bazıları diğerlerinden daha canlı bir şekilde) yeniden büyüyebilir. Baltalıkların büyüklüğüne ve türüne bağlı olarak 5, 10, 25 hatta 50 yıllık aralıklar oluşabilir.

Modern – Monokültür
Aynı türe sahip bir ormanı aynı anda dikmek, bir monokültür oluşturur. Her ağaç birbiriyle rekabet halindedir ve bu durumda, her biri ışığa doğru tırmandıkça daha uzun, daha düz gövdeler (ahşap) oluşturacaktır.

Deneyim

Sürdürülebilir ormanlık yönetimin yer aldığı araştırma/görüşme/ziyaret alanları.
Bunun tarihsel olarak nasıl değiştiğini keşfedin. Bu bağlantı, ABD içinde faydalı bir genel bakış sunabileceğinizi kanıtlayabilir –  http://www.un.org/esa/agenda21/natlinfo/countr/usa/natur.htm#forests

Birleşik Krallık’ta Tarihi Ormanlık Alan Yönetimi –  Masaüstüne İndirin

Kanıt

• Ormanlık alan yönetimi tekniklerinin bölgenizde, bölgenizde veya ülkenizde nasıl kullanıldığını veya şu anda kullanılmakta olduğunu açıklayın.
  • Her birini sürdürülebilirlik kavramıyla ilişkilendirin ve buna ne ölçüde katkıda bulunma fırsatı sunduğunu belirleyin.

Lütfen ya;

• Kanıtınızı çevrimiçi portföydeki metin kutusuna girin veya
  • Video/ses/broşür/web sayfası/blog gönderisi veya diğer tanıtım/bilgilendirme materyali üretin ve dosya olarak gönderin veya bir bağlantı sağlayın veya
  • Kanıtınızı kameraya çekin veya kaydedin ve bir bağlantı sağlayın.